Underkategorier

 

Billigere i Sverige

Enkelte varer er mye billigere i Sverige enn Norge. Når man skal kalkulere hvor mye billigere varer er i Sverige i forhold til Norge må man kalkulere med valutakursen.

Kjøttvarer er den mest populære varen å kjøpe i Sverige etterfulgt av godteri, tobakk og alkohol.

Man sparer generelt over halvparten på kjøttvarer solgt i Sverige, mens delikatesser som Andebryst kan man få enda billigere i Sverige. Europeiske delikatesser er ofte mye billigere i Sverige, og man kan ofte betale 1/3 av prisen på for eksempel parmaskinke og franske oster i Sverige i forhold til Norge.

Bacon og hvitt kjøtt i tillegg til karbonadedeig er blant de mest ettertraktede varene i Sverige.

Smågodt er ofte mer enn 50% billigere i Sverige, mens man kan spare omtrent det samme på øl.

Andre varer som det er høye avgifter på i Norge inkluderer te, vitaminer, krydder og frosne bær.

Mat for allergikere er også mye billigere i Sverige enn i Norge. De som har allergier mot gluten, laktose, hvete og liknende kan spare mye i Sverige.

Bilservice og reparasjoner er også mye rimeligere i Sverige. Her finner du en oversikt over bilverksteder i Strømstad. Forbrukertester viser at man kan spare mer enn 50% av kostnaden i forhold til Norge.

Ikke billigere i Sverige

Noen varer er like dyre eller dyrere i Sverige enn i Norge.

Frukt og grønnsaker anbefales det ikke å kjøpe i Sverige, spesielt eksotiske frukter. Økologiske grønnsaker kan derimot være rimeligere enn i Norge.

Brus på 1.5 liters flasker er ikke nevnverdig billigere i Sverige, men hvis man foretrekker å drikke av små bokser kan man spare mye i forhold til Norge. Potetgull er heller ikke billigere i Sverige. Ofte ikke frysepizza heller.

Ris er også dyrere i Sverige på grunn av beskyttelsestoll i EU.

På grunn av priskonkurranse på bleier i Norge er de norske butikkene billigere på bleier enn i de svenske supermarkedene.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: