Underkategorier

 

Systembolaget i Svinesund

Systembolaget er Sveriges svar på det norske Vinmonopolet. Husk at du må til Systembolaget for å få kjøpt øl med høyere alkoholinnhold enn 3,5%. Det svenske ølet på "Systemet" holder som regel 5,2%.

De som ønsker å kjøpe vin og sterkere øl må ta turen inn til Systembolaget i Strømstad, hvor det faktisk finnes to Systembolag.

Folköl og starköl

Det typiske svenske "folkölet" får du kjøpt i vanlige dagligvarebutikker, som ikke sjelden holder åpent alle dager og til sent på kveld eller døgnet rundt. Men folköl holder altså kun 3,5% alkohol. Mange syns faktisk folköl er bedre enn ølet med mer enn 5% alkohol, det såkalte "starköl", som er det vanligste ølet på Systembolaget. Nordmenn som er vant med inntil 4,75% i butikkølet vil ofte oppleve at starköl på normalt omkring 5,2% vil smake vel mye alkohol. Andre syns det er stor stas med billig øl som holder mer alkohol enn det norske.

Systembolaget x 2

Man finner to systembolag i Strömstad. Begge Systembolagene har beliggenhet i Oslovägen, med adresse Oslovägen 7 og Oslovägen 56.

Pant

Normalt er det ikke pant på flasker og pakninger fra Systembolaget, men det finnes flere unntak. Ølbokser vil det ofte være pant på i svenske matbutikker. Som regel er det 1 krone per boks. Det kan finnes unntak for importøl f.eks. Enkelte plastplasker vil det også være pant på. Kasser (røde og blå standardkasser) kan dessuten pantes.

Systembolaget i Svinesund

Åpningstider på Systembolaget i Strømstad

Oslovägen 56:
Mandag–fredag: 10–19
Lørdag: 9–15
Søndag: Stengt
Se mer om åpningstider her

Oslovägen 7:
Mandag–onsdag: 10–18
Torsdag 10–19
Fredag 10–18
Lørdag 9–15
Søndag: Stengt
Se mer om åpningstider her

Kristi Himmelfartsdag og andre svenske høytidsdager er det vanligvis stengt på Systembolaget.
(Åpningstider er oppdatert pr. 01.04.2015)

 

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: